Geen artikelen in wagentje
woensdag, 03 december 2014 14:37

Op de hoogte van de Veluwe

Voortkomend uit een oud Veluws geslacht en geboren en getogen midden in de Veluwse bossen, beschrijft Piet van Looijengoed de verhalen en belevenissen van zijn voorvaderen. Van net na het begin van de jaartelling tot de tijd waarin wij ons nu bevinden, wordt verteld wat de Veluwenaar met de Veluwe en de Veluwe met haar bewoners heeft gedaan. Het zijn vooral de Veluwe, geloof en natuur die de Veluwenaar gevormd hebben tot wat hij nu is. Trots op zijn gezin, zijn land en zijn bezit, maar ook behoudend, gesloten, standvastig en wars van veranderingen; dat is de typering die Van Looijengoed van de Veluwenaar geeft. Achter deze façades tref je een behulpzaam en vredelievend mens.

De Veluwe is van een bar en bijster land gevormd door de ijzerindustrie, de houtskoolproductie, de ekers en de vele tienduizenden schapen tot een gebied dat nu bewonderd en gezocht wordt en geliefd is bij velen die er rust voor lichaam en geest zoeken. 

Ruim vijftien jaar zoeken en snuffelen, van neerknielend bij het gentiaanblauwtje, tot opkijkend naar de zon, de maan en de sterren, hebben geresulteerd in een boek van ruim 160 pagina's en vele foto's.

Auteur(s): Piet van Looijengoed
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9789087880477

€20.00
Hoeveelheid: