Geen artikelen in wagentje
woensdag, 03 december 2014 14:21

Oude IJssel-Rijnpad, een Langeafstandwandelpad van Ruim 135 Kilometer door de Achterhoek en de Liemers

Het (Oude) IJssel-Rijnpad voert u door twee volstrekt verschillende gebieden. Deels loopt u door uitgestrekte bosgebieden waar zo te zien al vele eeuwen lang niets is veranderd en waar een weldadige rust vanuit gaat. Voor het andere deel loopt u door een typisch Hollands rivierenlandschap. Dijken uiterwaarden en water zijn hier gezichtsbepalend. Waar in het bos de wereld klein en dichtbij is, is in het rivierenlandschap alles ver weg.

De routebeschrijving begint in Doetinchem, gelegen in het centrum van de Achterhoek. Omdat de route rond loopt is het natuurlijk mogelijk om de route op elk gewenst punt te beginnen of te beëindigen. Om dit te vergemakkelijken is de route verdeeld in 8 etappes die in lengte variëren van 13 tot 21 kilometer en is een register met horecagelegenheden en overnachtingsadressen opgenomen.

De auteurs Gerard Wubbels en Henk Meinen zijn geboren en getogen Achterhoekers. Zij zijn altijd op zoek naar bijzondere plekjes om de wandelaar te verrassen. Eerder verscheen van deze auteurs bij BDU Boeken Achterhoekse Wandelingen en Het Achterhoekpad.

Auteur(s): Henk Meinen, Gerard Wubbels
Aantal Pagina's: 96
ISBN: 9789087881214

€2.50
Hoeveelheid: