Geen artikelen in wagentje
donderdag, 04 december 2014 12:24

Flora en Fauna in Haarlemmermeer

Wie aan Haarlemmermeer denkt, denkt wellicht niet meteen aan flora en fauna. Maar achter deze groeiende gemeente, waarbij de nadruk voornamelijk lijkt te liggen op vernieuwing, gaat een hele populatie van dieren en planten schuil. Sommigen zijn nieuw in de omgeving en verkennen het gebied nog, anderen komen al langer voor.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de gestaag groeiende populatie ijsvogels, de lepelaars die sinds kort in Haarlemmermeer de zomer doorbrengen, terwijl de dodaars hier juist liever de wintermaanden verblijven. Of de ransuil, die wel het hele jaar aanwezig is, maar zich bij voorkeur gewoon liever niet laat zien. De flora is al even afwisselend. Een grote variatie in bloemen, bomen en planten die op hun beurt weer vlinders en insecten aantrekken. In de herfst zijn volop paddenstoelen te vinden, in de lente geurt de bloesem van de sleedoorn, terwijl in de zomermaanden de orchideeën en de zwanebloem in bloei staan.

Dit boekje gidst u door een deel van de natuur rond Haarlemmermeer. De periode dat plant, dier, insect of paddenstoel het beste of gemakkelijkst te vinden is, staat aangegeven. Kortom een informatief boek voor wie de Haarlemmermeer eens van een andere kant wil bekijken. De teksten zijn eerder gepubliceerd in de wekelijkse column van Franke van der Laan in de Hoofddorpse Courant.

Auteur(s): Franke van der Laan
Aantal pagina's: 96 
ISBN: 9789087880866

€2.50
Hoeveelheid: