Geen artikelen in wagentje
woensdag, 03 december 2014 14:07

Volwassen wezen, het verlies van ouders en het verdere leven zonder hen

Wat betekent het om een 'volwassen wees' te zijn? Bestaat er zoiets als volwassen wezen? Volwassen Wezen gaat over het verlies van ouders en het leren leven zonder vader en moeder. In zeven aangrijpende verhalen vertellen de dochters uit één gezin over de ervaringen uit hun jeugd en rondom het overlijden van hun ouders. 

Aan de hand van de film 'Rosenstraße' en enkele bijbelse figuren zoals Jacob, Ezau en David, wordt de lezer uitgedaagd om de confrontatie met zichzelf aan te gaan en de vraag te beantwoorden hoe je om moet gaan met het verlies van dierbaren of zekerheden. Daarnaast geeft dit boek een beeld van jaren van de jaren '40 tot '90, met verschillende humoristische uitspraken. 

Rita Hunink-Sterken (1963) is de jongste dochter uit het gezin dat in dit boek centraal staat. Zij is onder andere werkzaam als tutor aan de Evangelische Hogeschool te Amersfoort. Jan Maasland (1955) is gehuwd met Toos Sterken, de oudste dochter uit het gezin Sterken. Hij is als predikant verbonden aan de gefedereerde wijkgemeente Bethelkerk/Nieuwe Kerk te Scheveningen.

Zie voor de videopresentatie van het boek de website van Henk Jan van der Kolk http://www.hjhvanderkolk.com/video/Volwassen wezen.wmv

Auteur(s): Jan Maasland, Rita Hunink
Aantal pagina's: 160 
ISBN: 9789087880118

€17.50
Hoeveelheid: