Geen artikelen in wagentje
vrijdag, 05 december 2014 10:00

Naar de Oorsprong, het Protestants Christelijk Onderwijs in Doorn

Waarom heet de weg die naar de Doornse Maartenskerk leidt de Schoollaan? Hoe kwam de hervormde schoolvereniging Rhodestein aan zijn naam? Wie waren de 'founding fathers' van de Doornse protestants-christelijke scholen?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen kunt u vinden in deze door J.D. (Jaap) Meijer en J.R.(René) Marquart samengestelde uitgave. Mede mogelijk gemaakt door een aantal mensen die op een of andere manier betrokken zijn of waren bij het protestants-christelijke onderwijs in Doorn, als leerling of als onderwijsgevende, als ouder of als bestuurslid. Zij doken in het geheugen en de archieven en brengen verslag uit. Zij vertellen ieder op eigen wijze over vroeger en nu. Over hoe het allemaal veranderde. Van 'aap-noot-mies' tot 'maan-roos-vis'. Van 'armen-over-elkaar-en-mondje-dicht' tot 'gesprekken-in-de-kring'. Van 'klassikaal' onderwijs tot 'groepswerk'.

Het protestants-christelijk onderwijs heeft vanaf 1886 een belangrijke rol gespeeld in de Doornse samenleving. Het boek beschrijft dan ook niet alleen haar geschiedenis, maar geeft ook een beeld van Doorn in de beschreven periode. En ook hoe drie schoolverenigingen één werden en nu weer opgaan in een nog groter geheel: de Oorsprong.

'Naar de Oorsprong" telt 116 bladzijden en bijna honderd foto's en afbeeldingen. Enige hoofdstukken: Uit de geschiedenis van Rhodestein, kleuterschool Beukenlaan, CBS Hoog Moesbergen, Chr. Mulo in Doorn, de Schoollaan en een dag uit leven van een schooljongen in bezettingstijd. 

Auteur(s): J.D. Meijer, J.R. Marquart
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9070150727

€10.00
Hoeveelheid: